Begravelse

Når man mister et menneske, man elsker, har man brug for trøst og tryghed. Brug for plads til tro, tvivl og fortvivlelse. I kirken er der plads til alt det.

En kirkelige begravelse eller bisættelse er pårørendes afsked med den døde med det kristne budskab om opstandelse som rammen. Her kan man mindes det liv, der er levet, sige tak og få sat ord på de mange følelser. Og først og fremmest kan man være fælles om sorgen og håbet.

Har du mistet, kan du kontakte præsten med henblik på en samtale.

Nu er livet gemt hos Gud.         Den danske Salmebog nr. 550

Nu er livet gemt hos Gud.
Vi overgir alt til ham.
Håbet er tændt i savn og sorg.
Ingen er glemt af Gud.

Vi skal hvile i Guds fred og sove i jordens skød. Kristus har gjort vor grav til sin. Altid er vi hos Gud.

Gud, vor Far, tar vare på det liv, som er revet bort. Kristus har selv beredt os plads. Før os gik han til Gud.

Dagen kommer. Kristi dag, da tiden blir visket bort. Kristus står frem, og alt blir nyt. Døden blir knust af Gud.

Nu er livet gemt hos Gud. Vi overgir alt til ham. Håbet er tændt i liv og død. Ingen er glemt af Gud.