Vandring på livets vej

 

Kunstneren Arne Haugen Sørensen har malet adskillige billeder af vandringsmanden. Sammen med beretningen om 'Vandringen fra Emmaus' Lukas kap. 24, 13 – 35 vil di gerne det må være symbolet på Mejdal Kirkes lokale kirkeudvikling.


Vi ønsker, som kirke at vandre et stykke af vejen med vore medborgere og som fortællingen være en model for ethvert møde med et andet menneske, og også for alt kirkeligt fællesskab.

Når vi møder et andet menneske, går vi et stykke af vores livsvej sammen. Kortere eller længere, men aldrig uden at sætte aftryk hos den anden. Det er afgørende for et ligeværdigt møde, at vi er nærværende og tilstede, som Jesus der slår følge med de to disciple.

Hvis vi vil noget med den anden, må vi i kortere eller længere tid vandrer et stykke af vores livsvej sammen og dele vores liv og tro med hinanden.
I et kirkeligt fællesskab betyder det også, at vi hjælper hinanden til at se, hvor Gud er i det liv og den virkelighed, der er vores – som Jesus der underviste de to disciple i skriften og fik dem til at se nye sammenhænge.